Sigurnost i komfor

Individualne usluge

Mercedes-Benz korporativna rešenja kombinuju najbolju moguću zaštitu za vozače i putnike, kao I komfor u vožnji koji pospešuje vožnju.
Prevencija, zaštita i reakcija. To su tri koraka integralnog Mercedes-Benz sigurnosnog načela. Najsavremeniji sistemi daju upozorenja, nude pomoć u opasnim situacijama i štite Vas u kritičnim trenucima. Široka lepeza opreme omogućava vozačima da se osećaju ne samo sigurnije nego i ugodnije i sposobniji za vožnju.

Integrisana sigurnost
Komfor koji pospešuje vožnju  


Vozače Mercedes-Benz vozila podržava niz sigurnosnih karakteristika u sklopu serijske i dodatne opreme. U skladu s Mercedes-Benz sigurnosnom filozofijom, dobijaju se preventivna upozorenja, zahvaljujući kome vozači mogu brzo reagovati u opasnim situacijama i primereno su zaštićeni u slučaju nezgode.
 


 

ATTENTION ASSIST

 

Čest uzrok saobraćajnih nesreća je kad vozač zaspi, naročito na dugim putovanjima noću. Sistem ATTENTION ASSIST, razvijen u Mercedes-Benzu, koristi senzore kako bi prepoznao umor vozača u ranoj fazi i upozorio ga kad je vreme za kratku pauzu radi sigurnosti. 

 

Inteligentni sistem svetala [1]

 

Intelligent Light System adaptivni je sistem prednjih svetala koji se automatski prilagođava vremenskim prilikama, svetlu i uslovima vožnje. Na taj način imate dobro osvetljen put što Vam pomaže da ranije i tačnije prepoznate opasnost – na primer, u lošim vremenskim uslovima ili kad je loša vidljivost. Adaptivni sistem  pomoći za duga svetla automatski prilagođava domet prednjih svetala zavisno od udaljenosti automobila ispred Vas ili od onih koji Vam dolaze u susret iz suprotnog smera. Inovativna LED dnevna svetla značajno povećavaju sigurnost čineći Vas uočljivijim ostalim učesnicima u saobraćaju. 

 

Aktivni pomoćni sistem za zadržavanje kolovozne trake [1]

 

Aktivni sistem pomoći pri zadržavanju kolovozne traka vibracijama na upravljaču upozorava vozača čim sistem prepozna da je vozilo nenamerno napustilo traku. To omogućava kamera koja se nalazi na unutrašnjoj strane prednjeg vetrobranskog stakla. 

 

Tempomat sa regulacijom rastojanja DISTRONIC PLUS [1]

 

Baziran na najnovijoj radarskoj tehnologiji. Ovaj sistem pomoći je vrlo efikasan način za prevenciju nezgoda. Tempomat za regulaciju rastojanja koristi definisane  postavke za regulaciju rastojanja od vozila ispred kočeći dok se vozilo ne zaustavi (u zavisnosti od situacije u saobraćaju).

 

Kočnica PRE-SAFE® [1]

 

Inovativna kočnica PRE-SAFE® aktivira se kad prepozna opasnost od sudara sa vozilom ispred, i šalje vizualna i zvučna upozorenja vozaču kako bi ubrzala reakciju. Ako vozač ignoriše upozorenja, ona se upućuju po drugi put, a kočnica se aktivira kako bi smanjila brzinu. U slučaju opasnosti, ona može i u potpunosti zaustaviti automobil.

 

Sistem PRE-SAFE® [1]

 

Sistem PRE-SAFE® može aktivirati preventivne mere u cilju zaštite putnika u vozilu. To je omogućeno integracijom sa sistemom za kočenje BAS i elektronskim programom stabilnosti ESP®, čiji su senzori u mogućnosti prepoznati potencijalno opasne situacije u vožnji i preneti te informacije elektronskim  kontrolnim jedinicama u deliću sekunde.

 

 

Komfor koji pospešuje vožnju

Ugodno okruženje posebna je prednost za svakodnevne i duge vožnje. Povećani komfor doprinosi tome da se vozač bolje oseća i lakše koncentriše na vožnju. U svakom Mercedes-Benz vozilu, brojne fino usklađene mere povećavaju kondicijsku sigurnost, pomažući vozaču da održi mentalnu i fizičku izdržljivost za upravljačem.

 

 

Komfor sedenja

 

Brojna podešavanja vozačevog sedišta optimizuju komfor koji pospešuje vožnju.

Među njima su sistem grejanja, klimatizacija sedišta i aktivna multikonturna sedišta.

 

PARKTRONIC [1]

 

Ovaj sistem olakšava parkiranje i manevrisanje. Multifunkcionalni ekran pokazuje vozaču dovoljno veliko mesto za parkiranje i pokrete upravljača potrebne da se vozilo uparkira.

 

Navigacija [1]

 

Uz pomoć savremene tehnologije puno je lakše postići poslovne ciljeve. Mercedes-Benz Vam nudi navigacione sisteme i potrebne informacije kako bi Vam omogućio da stignete brzo, sigurno i udobno.